Grönare Kyrka, resepengar och hjälpmedelskunskap!

Okategoriserade Kommentarer

Ser att miljöpartister i kyrkan gör ordentliga framgångar i kyrkovalet. De tar nya platser där de tidigare inte ställt upp och dubblar upp där de tidgare haft listor. Positivt för andlighetens och den inre miljön skull. Men tråkigt nog så ser också kyrkovalet ut att leda till en polarisering. Även Sd går framåt, samt de värdekonservativa listorna. Speciellt trist när det gäller synen på äktenskap och partnerskap.

Regeringens budgetprop släppt och debbaterad i riksdagen idag. Bland annat ytterligar jobbskatte avdrag som ger 200:- mer i fickan för medel inkomsttagaren. Vad gör man med dem då? Kanske använder dem som extra respengar till att åka kollektivtrafik. Detta om man som enskild medborgare vill bidra till att stimulera klimatåterhämtningen. Regeringens satsningar är pyttesmå i den frågan. Det skulle i så fall innebära en resa tur och retur Henån – Göteborg med buss och en fastfood minilunch för mellan 35-40 :- på vägen. Hoppsan, vilken insats!

Politker skärp oss! Även om vi är lekkvinnor och män, bör vi vara så pass intresserade av alla medborgares behov, att vi kan prioritera medel rättvis och inte missa några på grund av våra dåliga kunskaper. Självklart skall de med psykisk funktions nedsättning kunna få tillgång till handdator som stöd för ett självständigt liv. Här finns allt att vinna och inget att förlora för samhället. Om vi politiker har cognintiva fuktionshinder eller en viss självald partiell demens när det gäller minnesfunktionen, bör vi skärpa till oss och åtgärda detta på bästa sätt. Politkikerutbildning i hjälpmedlskunskap. Stöd de människor med sådana och andra likande behov. I kriser kommer de oftast sist i prioriteringen.
Skriv en kommentar