Homage till Leonard!

Okategoriserade Kommentarer

Du fyllde nyss 75 år och har förgyllt mitt musikaliska liv länge nu. Ibland som stöd i sorgeprocesser, ibland som bara underbar, poetisk, basröst lekare/läkare, med harmonier och fantasier som ljuspalett.

Från Manhattan till Berlin, som om det fanns en insikt om bakom liggande händelser till alla mystiska skeenden i världen. Varför går vi och varför följer vi någon/något, som om vi vet att där bakom horisonten finns ett annat, ett nytt vetande, eller bara någonting vi kan undersöka, för stillandet av nyfikenhetens sugande drivkrafts skull.

Från Babel till Eutopia, språkets omedelbara resa in i förbistringen och ut igen, till landet där alla förstår och leker, dansar rytmiskt utan ord och endast grymtningar och smek ger tillfredställelse för begären. Landar vi någonsin där så nära varandra att orden byts ut mot det varma otusägbara, men sinnligt nära.

Från Jord till sol och vidare utåt mot det stora aldrig upphörande mörkret. Det vi inte kan fatta om det är en andande puls in och ut i triljaders rytminska tag, eller ett ständigt pånyttfött ögonblick som exploderar i återkommande nya ”Big Bangar” över all tid. Vi ser det inte , men ”Tiden äger Rum”.
Skriv en kommentar