Anden som begrepp för alltings samvaro!

Okategoriserade Kommentarer

Vad är anden? 

Finns den i alla och i allt, eller är den endast något vi människor har?

Min uppfattning är mycket klar på den punkten.  Allt är genomsyrat av det vi kallar anden. Vad den är för något går ej att med våra sinnen förklara eller definiera. Det är heller inte det intressanta, utan det som är spännade med en tro på något större än en själv och som på ett genomgripande sätt förändrar ens inställning till livet som kraft för överlevnad och meningsfyllare, är att det finns något som håller oss och skapelsen igång.

En rytmisk eller otrytmisk andning i allt från lungornas dagliga inhämtning och återlämning av luft, vilket är själva livskraften för oss, till den ytterligt långsamma andningen en planet genomgår under miljontals år i olika stadier av utvecklingHela denna kosmos är fylld av otaliga diffrentierade varinater av andningens princip.

Anden leker med innehållet i denna och andra kosmos för att på något sätt inhämta erfarenheter  och ny kunskap och för att, återigen skriver, helt enkelt leka i dansande figurer med sitt eget material, synligt som osynligt.

 

Anden finns den?

Har den ett eget liv?

Är den utgångspunkten för allt?

 

Mitt enkla svar är Ja!

 

Gå inåt då och då så får du se!
Skriv en kommentar