Drar vi mot våren eller…

Okategoriserade Kommentarer

Snart smälter det bort, mycket snart smälter all snö bort,nu borde den ha börjat smälta bort. Tänk om den inte gör det, snön, smälter bort alls. Föreställ dig en åretrunt vinter, att du blivit förflyttad till sibirien, om än frivilligt. Hualigen vilken tanke, ständig kyla, ständigt vitt, vitt som i en sådan där plastbubbla med snölandskap och en liten tomte med skägg som ler godtroget. En sån som man kan köpa till juletid och skaka lite på så snöar det. Nej det får vi verlkligen inte hoppas. Vem vill ha en ständigt  återupplevd dag i Ivan Denisovich liv, som framtids cenario. Låt solen flytta fram sin position och med all sin förtrollande kraft och värme, tina bort detta vintriga landkap, så att vi snart kan sparka till i gruset och se det damma riktigt mycket. Så vi kan börja dofta de pigga vårlökarna när deras knoppar briter ut i smärtofylld Boyesång. Låt den stora lampan värma vår frusna själar till vårskriksberedda Ronjor. Låt våren stiga fram som en lättare av klimatångesten för alla oss nordlingar.
Skriv en kommentar