Ärligheten som bästa förhållningssätt i kontakt med media!

Okategoriserade Kommentarer

Hur kommer det sig att media idag är så överfylld med negativa nyheter, personliga tragedier, exempel på manipulativa beteenden, uppblandat med allehanda skräp utan reellt  nyhetsvärde. Man kan som exempel på det sistnämnda lyfta fram artiklar om vem som gift sig, alternativt skiljt sig från vem, eller som djupdyker i den spännande  reklamfinansierade bloggvärlden, där bland annat avigsidorna med shopping, läs överkonsumtion,  för en tjej i 20 års åldern som tycker det är trist och lite besvärligt att lagra allt hon shoppar för 10 tusentals kronor i månaden. Inga funderingar över svältkatastrofer och krigsdrabbades behov där inte!

Nyligen hemkommen från den stora samlingen i västerled, Almedalsveckan, kan jag tyvärr konstatera att en ministers, förlåt före detta ministers, hemliga märkliga privata affärer i intimitetsbranschen på ett ögonblick lyfter bort fokus från det hela veckan egentligen borde handlat om och valrörelsen förhoppningsvis kommer att belysa. Viktiga politiska ställningstaganden för människors, samt framtida generationers överlevnad och livskvalitet i vårt lilla land Sverige och världen i övrigt.

Hur hanterar man då media på bästa sätt som människa, offentlig person?

Man kan undra om det överhuvudtaget alls är möjligt att hantera denna sensationslystna och av lösnummerförsäljning beroende industri. Det spelar heller ingen större roll från vilket politiskt håll eller så kallat oberoende håll den kommer. Starkt beroende av mycket låga intentioner är de mer eller mindre allihopa. De få undantagen är svåra att finna, men jag nämner gärna ett här för att få er läsare att själva börja leta efter andra alternativa nyhetsmedia. Tidningen ”Tillit” kan vara något för den som tröttat på att läsa samma slaskiga saker om och om igen.

Men ändå kan det vara bra att inte bara beskriva det som inte är tillfyllest och problematisera detta. En fundering kring hur man kan göra som människa och person kan vara på sin plats här, för att också vara lite mer lösnings inriktad.

Hur gör man då bäst, när och om någon spelat intresserad murvel sticker upp mikrofonen i ansiktet på en, eller vill göra en liten intervju till en artikel i sin tidning?

Jo, genom försöka utgå från den man egentligen är, vid all interaktion med media. Definitivt inte ge sig in i det sociala rollspelet som annars kan vara lockande och absolut inte skylla ifrån sig med barnen som alibi och sedan i tystnad se hur människor upprörs över ryktena om ens påstådda sexuella eskapader. Fast i rättvisans namn så är inte media kåren en alldeles egen sorts art, utan består av människor vilka liksom vi är naturligt fyllda med både fel och brister. Dessutom lever de lika mycket försjunkna i den västerländska illusionen som vi andra. Då funkar bara, att från så hög nivå av självkännedom som möjligt, i en ständigt aktiv kontinuerlig återhämtningsprocess, vara ärlig och med öppet sinnelag villigt bjuda på själv.  Om vi tar ansvar för vårt egna tillfrisknade från den sjuka och på manipulation, samt ojämlikhet uppbyggda värld vi alla lever i, kan någonting nytt födas.

Det är fullt möjligt och egentligen inte särskilt svårt att skapa en ny värld som grundar sig på helt andra men dock naturliga värden. Detta om vi bara vågar vara mera autentiska och levande i våra liv. Kommande generationer kommer att tacka oss för visat mod att vara så sannfärdiga, öppenhjärtiga och levnadsglada individer som vi bara kunde. När vi tänkte mer på oss alla tillsammans och verkade för ett jämlikt/jämställt samhälle i den värld som hör så tätt ihop, än försökte visa hur fel alla andra hade.

Kan vi då föra tillbaka fokus från den tragiska affär som just nu media vältrar sig i?

Javisst, ämnet är ju redan satt! Jämställdheten med dess allvarligt menade analyser kring över och underordning, bjuder in till handling. Våldet, förtrycket, sexismen och utnyttjandet av minderåriga via nätsexmarknaden är alla angelägna diskussions teman som kommer ur politikområdet ”Jämställdhet”.

Reagera och agera mera, fly och bortförklara mindre.

En ny värld är möjlig!
Skriv en kommentar