Tillvaron syns inte alltid vara det den verkar vara!

Okategoriserade Kommentarer

 

Nu kommer nog många av dem som eventuellt läser detta, att reagera som de gjorde för snart 25 år sedan.

 

Va är det för flummigheter! Miljöpartiet?

 

Då när partiet var nytt och färskt i sin profil. Då det fortfarande  fanns en falang av Kosmologer som närde en önskan om inflytande. Då den gröna rörelsen var i sin begynnande utveckling till ett verkligt parlamentariskt alternativ i Svensk politik. Mina minnen av denna period var starkt kopplade till den utomparlamentariska miljön och anti kärnkraftsrörelsen.

Körde som exempel omkring i en militärjeep med arbetsuppgiften samband mellan olika delar av allt folket som kommit dit för att tillsammans genomföra Barsebäcksmarschen.

 Vilket årtal inte viktigt nu!

Men det var tider som satt sig i minnet. Vi från kollektivet tog oss sedermera till en experiment by i gränstrakterna mellan Bleking och Skåne, för att se på deras fanatiska självbyggda hus. Organiskt ”Guadi” inspirerade byggda tingestar som inte liknande någonting jag sett tidigare och som faktiskt gick att bo i. Ja, till och men bättre än i miljon programs husen i Tensta, Rinkeby, eller Hammarkullen. De sistnämnda var inte direkt skadliga, men minst sagt ickestimulerande och inte särskilt kreativt byggda. Vackra då?  Nej absolut inte och särskilt inte i jämförelse med de de spännade skapelsena vi fick se och bo i där vi var.

Hade det inte varit för allt annat flummigt som också kom i min väg, hade jag kanske nu suttit som alternativarkitekt eller progressiv samhällsplanerare i någon annan del av världen, typ Indien, Brasilien, eller Canada. Nu blev det inte så och resan har tagit sig en helt annan vändning.

Livet levs här på plats i gamla Svedala och nykterheten är solid. Allt som går att göra för en gemensam hållbar framtid har högsta prioritet.  Jag tror på en sådan framtid och på ett mycket gott valresultat för vårt Gröna parlamentariska alternativ i politiken.

Politiken med Grönt Hjärta får ta plats, bidra till det som vi endast kan skapa tillsammans. En tillvaro som inte alltid synes vara det den verkar vara. Men som kan bli precis så fin och njutbar för alla om vi inte ger oss, utan fortsätter med att fortsätta.

”GO GREEN BE CLEAN”
Skriv en kommentar