Demo 101!

Okategoriserade Kommentarer

Det här är titeln på en långkurs i demokrati och grunderna för den. Den kommer att utgå från konventionen för de mänskliga rättigheterna. Den är tänkt som en grundkurs, som just ”101″ står för, enligt Amerikansk terminologi. Men den är också tänkt att vara en öppen kurs med utrymme för reflexioner och spännande inlägg, där nya vinklingar kan tillföras kring de avsnitt som successivt behandlas.

Starten blir om cirka en månad från och med dagens datum som är den 4 oktober 2010. Den som känner sig manad kan följa kursen fritt och i de avsnitt som känna angelägna. Utrymme för reflexioner och inlägg kommer att finnas. Utvärdering och sammanfattning av dem presenteras med viss fördröjning parallellt med själva kursen.

Syftet är tydligt och kan inte missuppfattas ens av en icke-demokratiskt lagd människa!

Målgrupp för kursen är alla som är intresserade av att stärka och levandegöra demokratin, dess innehåll och metoder för upprätthållande av en hel och sammanhållen värld. En värld byggd på intentionen, fullständig jämlikhet/jämställdhet för alla människor på Jorden. Där även den självklara insikten om alla här på planeten levande väsens ömsesidiga beroende av varandra, ingår.

Återkommer som sagt inom kort med kursplan och schema. Om någon ha synpunkter och idéer kring denna kurs ”Demo 101″, skriv gärna kommentarer!

Med, Inre Frid För Yttre Fred, ahritah.
Skriv en kommentar