Metaneo, eller att ångra sig på allvar!

Okategoriserade Kommentarer

Undra om någon ångrar sig innan det är försent. Svara inte nu, läs och fundera istället.

Jag har många års erfarenhet av ”ickeångerfullhet”. Uppväxten kantades av märkliga upplevelser, vilka inte verkade stämma med hur det kändes inombords. Omgivningen formligen spred dessa omkring sig dagligen, i sin förmodade tro att just det var det rätta sättet att fostra barn på. Det sades en sak och uttrycktes något helt annat med kroppsspråket. En relativt liten nyligen ankommen själ, har svårt att förstå dessa dubbla budskap, men känner av dem mycket tydligt. Allt som sker där utanför barnet antas vara precis så kärleksfullt och omtänksamt som det var i helhetens lysande tillvaro.

Nu är detta ingen anklagelse akt, utan endast en reflexion kring hur vi människor som föräldrar och delar av det samhälle vi råkar befinna oss i, så lätt tappar bort oss. Vi har alla våra fel och brister att hantera och bli medvetna om. Frågan är om vi, när vi inser att vi gjort dem, felaktigheterna, verkligen ångrar oss. Ångrar oss på allvar och från hjärtat ber om förlåtelse, samt om vi förlåter dem, vi upplever har gjort oss fel?

Andliga principer är bra att ha. Tre av dem som betyder mycket för min del är, ärlighet, öppet sinnelag och villighet!

Ärlighet nog att se det som jag eventuellt gjort fel, öppet sinnelag nog att se hur andra faktiskt drabbas, samt villighet nog att ångra mig och be om förlåtelse!
Skriv en kommentar