En värld i kaos!

Okategoriserade Kommentarer

Vi lever med det hela tiden inpå knutarna. Kaos, som ju lär vara granne med GUD. De långsamma kaotiska skeendena ser vi dock inte lika bra som de snabba. Svält, krig, förtryck, våldet mellan 4-a väggar, barnfattigdomen, smuggling av människor, slaveri, risk/missbruket. Varje dag dör 16.000 barn runt om i världen på grund av brist på mat! Det är en katastrof helt jämförbar med de snabba opåverkbara som sker med jämna och ojämna mellanrum i tiden.

Vi matas dagligen med nyheter om sådant som skrämmer oss. En ovetenskaplig förmodan är att 80% av alla nyheter i etablerad media, är av den sorten. Visst skall de rapportera om det som sker, men obalansen i denna rapportering känns faktiskt obekväm för mig. Det  kan vara bättre att då och då söka nyheter i alternativa media istället och följa de rapporteringsströmmar som rusar rund i den stora vida cybervärlden. Fördjupningar kan jag själv bestämma över, när och var jag vill finna dem.

Sedan är frågan om vi gör något riktigt ordentligt åt saken/sakerna? Ändrar vi på vår livsvanor i någon större utsträckning, tar vi, för oss alla livsavgörande beslut i vårt sätt att leva? Kanske, kanske inte, det skiljer sig säker åt mellan oss människor. Nu måste jag påpeka att skuld-beläggelse är inte tanken med det här inlägget. Men att se verkligheten i vitögat, som den är och att utifrån detta, se över sitt liv och sina livsval vore ett klokt sätt att agera på. Vi lever nämligen i ”byn” JORDEN, numera. Hela kittet hänger liksom ihop och det är inte längre funktionellt att avskärma sig från resten av denna ”by”.

Hållbarheten för oss som art och för resten av ekosystemen är i allvarlig rubbning. Vi lever på övertid så att säga. Branten vi färdats mot i minst 500 år nu är för länge sedan passerad. Nu gäller det att fälla ut livsskärmarna och försöka hitta en plats att landa på. Något lämpligt ställe för reflektion, till exempel inne i vårt eget inre tempel. Därifrån kan vi ta en ordentligt titt på vilka drivkrafter vi låter styra oss. Revidera dem och/eller helt byta ut dem mot sådana som stämmer bättre med livets egna principer. Stämma av våra livsval och vårt sätt att se på omvärlden så att de bättre motsvarar den aktuella situationen.

När vi nu igen nås av skrämmande nyheter om, den här gången en jordbävning av stor magnitud just utanför Japan, bör vi betänka alla dessa omständigheter som råder i världen. De katastrofer vi inte råder över och de vi kan råda över, behöver vårt medvetna engagemang, i stort som smått! Den andra typerna av nyheter som visar på goda exempel, inovationer, akter av medkänsla, mirakel och liknade hör också välden till, sker och skall rapporteras om. Balansen är viktig, viktigare än vi tror.

I Sanning, Ljus och enkelhet.

ahritah.
En kommentar på “En värld i kaos!”

  1. Jan-erik eriksson Says:

    Jag håller med dig om att det blir för mycket av det som gör ont så vi blir apatiska och orkar inte bry oss. att föra fram mer av det som inspirerar ger oss kraft och tro på att det finns en framtid för planeten och oss människor.
    Tack ska du ha//Kram Jan-Erik

Skriv en kommentar