Dagen H, eller Dagen K?

Okategoriserade Kommentarer

Norska folk i all respekt och medkänsla, vill jag å det djupaste tacka för den inspirerade känsla av kärlek och skydd för demokratiska traditioner, ni just nu i den svåraste stunden, ger så starkt uttryck för. Blomsterprakten som pryder huvudstaden Oslo, är en otroligt vacker symbolisk massmanifestation för detta. Det hedrar verkligen ett folk, vilket som helst att tillsammans sluta upp på detta sätt och sprida hoppet till sin omvärld, om en fredligare och vackrare värld.

Ni har mina och många, många andra Svenskars självklara stöd för er sak!

Kärleken segrar lätt över hatet och den som handlar illa mot sina medmänniskor, oavsett från vilken medvetenhet, kan bara dömas för sina handlingar och inte som den människa han/hon i grunden är. Vi alla människor omfattas av principen människa och vilka bevekelsegrunder som än leder till våra handlingar, onda som goda, så behöver vi lära oss att mötas via medkänsla och acceptens för varandras olikheter.

Det är naturligtvis en inre process som bara kan göras av var och en av oss. Om vi lyckas med bedriften att öka vår egen självkännedom, minns orden ”känn dig själv människa”, ökar också möjligheten för oss att leva som en gemensam, väl fungerande och samverkade samhällsorganism.

Skyddet för vårt demokratiska samhällssystem och dess institutioner, behöver vi förstås ha. Men att försvara det utifrån ståndpunkten hata de onda, vilka de nu än kan vara, eller fortsätta att tänka vi och dem, är inte längre hållbart. Det behöver vi ändra på!

Mångfald är en framgångsfaktor i utvecklingen av civilisationer, endast om den inkluderar alla, med betoning på alla! Hur svårt det än kan låta, att faktiskt kunna förlåta även den mest oförståeliga och hemska handlingen, så är försoning, förlåtelse och medkänsla en viktig nödvändighet, om vi på allvar skall kunna lämna ”Dagen Hat” och istället leva i ”Dagen Kärlek”.

Med ”Inre Frid För Yttre Fred”

ahritah
Skriv en kommentar